27MHz > 145MHz

Hittade en gammal 27 MHz antenn i junkboxen. Jag tror den var till för att trä på den infällda antennen på handapparater. Jag tog bort anpassningsspolen i botten på antennen och satte ett fjädrande bleck på den lite annorlunda pl-kontakten som återfanns i samma skrotlåda. Limmade ihop delarna med smältlim och klippte ner antennen till ungefär en kvarts våglängd för 2 metern. Antennen verkar funka. Skruvar jag på en kvartvågstråd på jordskruven så går swr ner. Ganska förväntat egentligen.
Det är klart att det fanns en tanke med antennen. Som till exempel att montera den på en sån där grön ryggsäck med metallram. Ramen skulle förmodligen bli ett fint jordplan. Men antennen kommer nog hamna i samma junkbox där jag hittade delarna, tills vidare 🙂

20160614_212056-120160614_214114-1

1 Comment

  1. Carina

    Kul

    Reply

Leave a Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.